Dark Light

Uslovi korišćenja

Zadnja izmena maj 2022. godine

Uslovi korišćenja

Korisnici prihvataju korišćenje sadržaja sajta elmaks.rs isključivo za sopstvenu upotrebu i na svoju odgovornost.

Korisnicima sajta elmaks.rs strogo je zabranjeno korišćenje specijalizovanih programa radi preuzimanja sadržaja sa sajta, kao i bilo kakvi hakerski napadi u cilju onesposobljavanja sajta.

Nedozvoljeno korišćenje sajta smatra se kršenjem pravila i podložno je tužbi.

Politika kolačića

Kolačići obezbeđuju efikasnije funkcionisanje web portala i omogućavaju našem sajtu da vas prepozna i zapamti važne informacije kako bi Vam korišćenje sajta bilo udobnije.

Kolačići se koriste sa ciljem bolje funkcionalnosti, analitike, marketinga i oglašavanja.

Privatnost podataka

Da bismo uspešno obradili Vašu porudžbinu potrebni su nam Vaše ime i prezime, adresa, e-mail i telefon.

Uz pomoć tih podataka bićemo u mogućnosti da Vam isporučimo željenu robu, kao i da Vas obavestimo o trenutnom statusu narudžbine.

U ime Elmaks d.o.o. obavezujemo se da ćemo čuvati privatnost svih naših kupaca.

Prikupljamo samo neophodne, osnovne podatke o kupcima/korisnicima i podatke neophodne za poslovanje i informisanje korisnika u skladu sa dobrim poslovnim običajima i u cilju pružanja kvalitetne usluge.

Dajemo kupcima mogućnost izbora uključujući mogućnost odluke da li žele ili ne da se izbrišu sa mailing lista koje se koriste za markentiške kampanje.

Plaćanje i dostava

Poručene proizvode možete platiti na tri načina:

  • pouzećem
  • preko računa (avansno po primljenom predračunu)
  • karticom za plaćanje preko interneta

– Plaćanje pouzećem se odnosi samo na proizvode koji se isporučuju na kućnu adresu. Prilikom preuzimanja proizvoda, kuriru službe potrebno je platiti iznos pošiljke koja je poručena na sajtu.

– Naručene proizvode možete platiti preko žiro-računa Prilikom kreiranja porudžbenice sa opcijom plaćanja preko računa, dobićete E-mail sa uputstvom za uplatu ili ostavite u napomeni PIB Vašeg preduzeća, kako bismo Vam E-mail-om dostavili zvaničan predračun za plaćanje. Preuzimanje i slanje robe nakon evidentirane uplate.

– Plaćanje platnim karticama omogućeno je uz procesuiranje AIK Banke, i plaća se krajnji iznos koji je napisan na porudžbenici.  Plaćanje platnim karticama možete obaviti bilo kada, u bilo koje doba dana ili noći, kao i vikendima i praznicima.

U slučaju da postoji sporna stavka oko porudžbine u ONLINE PRODAVNICI (nedostatak pojedinog artikla, nemogućnost slanja, nepotpuna ili nejasna porudžbina ili adresa…), kontaktiraćemo Vas telefonom. U slučaju da je sa porudžbinom sve u redu, dobićete notifikacioni mail koji Vam potvrđuje da smo je primili i da ćete robu dobiti u predviđenom roku (ako plaćate kešom) ili mail sa predračunom u atačmentu na osnovu koga vršite uplatu (u slučaju plaćanja preko računa) i/ili će Vas kontaktirati naš komercijalista da potvrdi Vašu porudžbinu.

Dostavu vrši kurirska služba DExpres sa kojom imamo ugovor.

Dostava za porudžbenice preko 3000,00 dinara je besplatna.

Dostava za porudžbenice do 3000,00 dinara, cena usluge je fiksno  320 dinara sa pdv-om i iskazana je prilkom kreiranja porudžbenice.

Robu po porudžbenici takođe možete preuzeti u našem magacinu u Nišu, nakon potvrde da je roba spremna za preuzimanje.

Kurirska služba isporučuje robu do adrese, tj. ne unosi je u stambeni prostor.

Za dodatne informacije posetite stranicu: Najčešća pitanja

Zaštita podataka o transakciji

Prilikom unošenja podataka o platnoj kartici, poverljive informacije se prenose putem javne mreže u zaštićenoj (kriptovanoj) formi upotrebom SSL protokola i PKI sistema, kao trenutno najsavremenije kriptografske tehnologije.

Sigurnost podataka prilikom kupovine, garantuje procesor platnih kartica, Aik banka ad Beograd, pa se tako kompletni proces naplate obavlja na stranicama banke.

Niti jednog trenutka podaci o platnoj kartici nisu dostupni našem sistemu.

Izjava o konverziji

Sva plaćanja biće izvršena u lokalnoj valuti Republike Srbije – dinar (RSD).

Za informativni prikaz cena u drugim valutama koristi se srednji kurs Narodne Banke Srbije.

Iznos za koji ce biti zadužena Vaša platna kartica bice izražen u Vašoj lokalnoj valuti kroz konverziju u istu po kursu koji koriste kartičarske organizacije, a koji nama u trenutku transakcije ne može biti poznat.

Kao rezultat ove konverzije postoji mogućnost neznatne razlike od originalne cene navedene na našem sajtu.

Hvala Vam na razumevanju.

Povraćaj novca

U slučaju vraćanja robe i povraćaja sredstava kupcu koji je prethodno platio nekom od platnih kartica, delimično ili u celosti, a bez obzira na razlog vraćanja, ELMAKS DOO je u obavezi da povraćaj vrši isključivo preko VISA, DINA, MC i MAestro metoda plaćanja, što znači da će banka na zahtev prodavca obaviti povraćaj sredstava na račun korisnika kartice.

Reklamacije i povraćaj robe

Ako ste prilikom isporuke primetili ostećen paket niste u obavezi da ga preuzmete ali molimo da nas o tome obavestite, kako bi rešili nastali problem.

Ako ste primili paket i ustanovili određena oštećenja ili nedostatke, molimo da nas o tome obavestite i ako je moguće dokumentujete fotografijom ili video zapisom. Rok za prijem žalbi je 24h od prijema paketa.

Kupac gubi pravo na reklamaciju ako se kvar izazove:
– nepridržavanjem datih uputstava za upotrebu
– popravke od strane neovlašćenih lica
– ugradnja neorginalnih rezervnih delova
– oštećenja koja su nastala zbog nemarnog rukovanja
– oštećenja nastala zbog mehaničkog udarca od strane kupca ili treće osobe
– nepravilne ugradnje

Davalac garancije u garantnom roku, o svom trošku obezbeđuje otklanjanje kvarova i nedostataka proizvoda koji proizilaze iz nepodudarnosti stvarnih sa propisanim odnosno deklarisanim karakteristikama kvaliliteta proizvoda.

U tom slučaju, proizvod šaljete u servis – magacin Elmaks d.o.o Niš.

U slučaju izvršenja ove obaveze, davalac garancije će popraviti pokvareni uređaj, zameniti proizvod novim ili vratiti novac.

Sve reklamacije nastale u slučaju nesaobraznosti kupljene robe regulisane su Zakonom o zaštiti potrošača (Sl.glasnik RS”, br. 88/2021).

Odustanak od ugovora na daljinu

Potrošač ima pravo da se predomisli i odustane od kupovine u roku od 14 dana, bez navođenja razloga.

Ukoliko potrošač svoje pravo iskoristi i odustane od kupovine, smatra se da ugovor nije ni zaključen. Međutim, u tom slučaju potrošač ima obavezu da vrati/pošalje robu nazad trgovcu o svom trošku, a trgovac je dužan da izvrši povraćaj uplata koje je primio od potrošača.

Vraćena roba mora biti ispravna, nekorišćena i u originalnom neoštećenom pakovanju.

Primedbe i prigovori

U skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača, kupac može svoje pisane prigovore poslati na e-mail: info@elmaks.rs ili klasičnom poštom na adresu:

ELMAKS d.o.o.
Somborska 50
18000 Niš

Prodavac će u roku od 15 radnih dana potvrditi da je žalba primljena i saopštiti korisniku, odnosno kupcu, koliko dugo će biti razmatrana i redovno ga obaveštavati o statusu postupka. Prodavac će učiniti sve što je u njegovoj moći u cilju sporazumnog rešenja svih sporova.

Ukoliko se ne postigne dogovor između Prodavca i Kupca, Zakonom o zaštiti potrošača je predviđena mogućnost vansudskog rešavanja sporova, a u suprotnom nadležan je Sud u mestu sedišta prodavca.

Saglasnost i promene uslova

Korišćenje naših servisa podrazumeva saglasnost korisnika sa svim navedenim na ovoj strani.

Elmaks d.o.o. se obavezuje da će se pridržavati svega navedenog, a sve promene uslova postaju važeće tek nakon objavljivanja na ovoj strani.

Hvala na poverenju.