Dark Light

Najčešće postavljena pitanja

Zadnja izmena februar 2021. godine

Isporuka i plaćanje

Kako da poručim prozvode?

Dodajte željene proizvode u korpu, pratite uputstva o izboru načina plaćanja i upisivanja osnovnih podataka za isporuku. Nakon uspešne porudžbine dobićete obaveštenje na e-mail adresu, koju ste upisali prilikom poručivanja/registracije.

Za koje vreme ću dobiti paket?

Robu sa lagera poručenu do 13h, šaljemo istog dana i isporuka na Vašoj adresi je sutradan. Za proizvode koji nisu na lageru, rok za isporuku je naglašen na svakom artiklu.

Koji su mogući načini isporuke?

Robu uglavnom šaljemo brzom poštom, postoji mogućnost preuzimanja u našem magacinu u Nišu, u određenim situacijama vršimo isporuku našim vozilima.

Kako da platim narudžbinu?

Proizvode možete platiti pouzećem tj. kuriru koji Vam isporučuje paket. Takođe uplatu možete izvršiti i preko banke. Plaćanje karticama (USKORO!). Prilikom naručivanja proizvoda biće Vam ponuđeno da izaberete opciju plaćanja.

Kako da pratim narudžbinu?

Nakon preuzimanja paketa od strane brze pošte, dobićete broj pošiljke sa kojim možete pratiti paket na portalu kurirske službe.

Koja kurirska služba vrši isporuku ?

Robu šaljemo kurirskim službama Cityexpress i Postexpress sa kojima imamo ugovor.

Koja je cena isporuke?

Za robu ukupne vrednosti preko 4000,00 dinara isporuka je besplatna. Za manje iznose cena isporuke je po važećem cenovniku kurirske službe.

Da li su prikazane cene sa PDV-om?

Sve cene na portalu su sa uračunatim PDV-om.

Da li šaljete robu u inostranstvo?

Nažalost trenutno vršimo prodaju i isporuku samo na teritoriji Republike Srbije.

U koje vreme se vrši isporuka?

Vreme isporuke zavisi od kurirske službe i njihovog kurira. Svakako će Vas kurir pozvati pre isporuke na telefon, koji ste naveli prilikom poručivanja.

Da li mi je potreban nalog da poručim proizvode?

Proizvode možete poručiti i bez registracije naloga, ostavljajući samo osnovne podatke za isporuku. Svakako registracijom naloga imate više mogućnosti, kao npr. istoriju naručivanja, liste želja, praćenja narudžbine i dr.

Avansna uplata

Ukoliko poručite proizvod koji nije deo lagera, a postoji određeni rok isporuke ELMAKS DOO zadržava pravo da zatraži avansnu uplatu, kako bi ispoštovali cenu na dan poručivanja. Za takve narudžbine bićete kontaktirani od strane naših prodavaca, koji će vas uputiti u detalje.

Raspoloživost i zamena robe

Oštećen paket?

Ukoliko prilikom isporuke primetite da je paket oštećen, naglasite kuriru i zamolite da proverite robu pred njim uz njegovu dozvolu i ako ustanovite oštećenja vratite paket pošiljaocu.

Oštećena roba?

Ako ste nakon prijema paketa utvrdili nedostatke ili oštećenja proizvoda, molimo da nas o tome obavestite i ako ste u mogućnosti dokumentujete fotografijama. Oštećeni proizvodi će biti zamenjeni novim, a oštećene molimo da upakujete u originalnu ambalažu i vratite kuriskom službom, koju ćemo poslati da preuzme paket.

Otkazivanje narudžbine?

Ukoliko ste se predomislili molimo da nas o tome blagovremeno obavestite. Nakon preuzimanja paketa od strane kurirske službe, nismo u mogućnosti da stopiramo isporuku.

Zamena artikla?

Ako želite da zamenite artikal, molimo Vas da nas o tome obavestite i sačuvate fiskalni račun kao i originalnu ambalažu proizvoda. Kolege će Vas kontaktirati i dati uputstva, kako bi izvršili željenu zamenu.

Proizvod ne izgleda kao na slici?

Trudimo se da svi proizvodi budu prikazani originalnim slikama proizvođača ali ne možemo garantovati da su sve 100% tačne i bez grešaka. Molimo da nas obavestite o eventualnim greškama.

Boja ne izgleda kao na slici?

Trudimo se da slike i opisi proizvoda budu što precizniji. Imajte na umu da slika proizvoda i proizvod uživo mogu imati odstupanja u nijansi boje, zavisno od prikaza na ekranu uređaja.

Garancija proizvoda ?

Proizvodi podležu zakonskoj garanciji od 24 meseci, ukoliko nije drugačije navedeno od strane proizvođača.

Greška u opisu ili ceni proizvoda ?

Nastojimo da budemo što precizniji u opisu proizvoda, prikazu slika i samih cena, ali ne možemo garantovati da su sve informacije kompletne i bez grešaka. Molimo da nas obavestite o istim.

Raspoloživost robe ?

Ažuriranje lagera se vrši na dnevnom nivou i svi proizvodi prikazani na sajtu su deo naše ponude ali ne podrazumeva da su dostupni u svakom trenutku.

Rok isporuke ?

Trudimo se da naglašene rokove isporuke ispoštujemo ali zadržavamo pravo promene sobzirom da isti mogu biti promenjeni od strane proizvođača.

Reklamacije i povraćaj robe

Reklamacija prilikom instalacije?

Ukoliko se prilikom instalacije ili prvog puštanja u rad konstatuje da je isporučeni prozvod oštećen, nekompletan, da ne odgovara specifikaciji ili je neispravan, kupac ima pravo na reklamaciju. Davalac garancije će popraviti pokvareni uređaj, zameniti proizvod novim ili vratiti novac u najkraćem mogućem roku.

Reklamacija u garantom roku ?

Davalac garancije, u garantnom roku, o svom trošku obezbeđuje otklanjanje kvarova i nedostataka proizvoda koji proizilaze iz nepodudarnosti stvarnih sa propisanim odnosno deklarisanim karakteristikama kvaliliteta proizvoda. U slučaju neizvršenja ove obaveze, davalac garancije će popraviti pokvareni uređaj, zameniti proizvod novim ili vratiti novac. U tom slučaju, proizvod šaljete u servis – magacin Elmaks d.o.o Niš.

Pravo na reklamaciju?

Da biste ostvarili pravo na reklamaciju potrebno je da:

– reklamirani proizvod donesete ili pošaljete u servis naznačen na garantnom listu u originalnoj ambalaži

– da podnesete na uvid original garantnog lista i fiskalni račun

– da navedete opis neispravnosti

Status reklamacije?

Sve informacije o statusu proizvoda koji je na servisu kupac isključivo dobija od ovlašćenog servisa gde je ostavio proizvod.

Dodatni uređaji?

Molimo sve kupce pre slanja uređaja na servis da provere i izvade sve dodatne proizvode iz uređaja.

Gubitak prava na garanciju?

Kupac gubi pravo na garanciju ako se kvar izazove nepridržavanjem datih uputstava za upotrebu i ako su na proizvodu vršene bilo kakve popravke od strane neovlašćenih lica. Da bi se izbegli nesporazumi, prilikom isporuke dužnost prodavca i kupca je da izvrše pregled proizvoda i da ukažu na eventualna mehanička oštećenja.